Френският производител на шампанско Моет Хенеси  ще започне да добавя

...
Френският производител на шампанско Моет Хенеси  ще започне да добавя
Коментари Харесай

Производителят на Моет сменя етикетите заради Путин

Френският производител на шампанско " Моет Хенеси "   ще стартира да прибавя надписа " пенливо вино " на гърба на бутилките, които изнася за Русия, с цел да съблюдава нов съветски закон.  Френските винопроизводители ревниво бранят наименованието " шампанско " и желаят по този начин да се назовава единствено виното, създадено в историческата област Шампан, само че са изправени пред нова разпоредба в Русия, заяви Ройтерс.

На 2 юли съветският президент Владимир Путин подписа закон, признат преди този момент от Държавната дума и утвърден от Съвета на федерацията, който дефинира спецификата на производството и разпространяването на лозаро-винарски артикули в Русия. По-специално в промените се показва, че " потреблението на географски инструкции и наименования за генезис по отношение на лозаро-винарските артикули се прави в границите на съветската национална система “. Тоест в  сходство със законодателството в региона на лозарството и винопроизводството. В същото време беше променен законът за държавното контролиране за алкохола от 1995 година, съгласно който в листата на типовете алкохолни артикули, по-специално, думите " пенливо вино (шампанско) " бяха сменени с   " пенливо вино, в това число съветско шампанско ".

Производителят на алкохолни питиета " Моет Хенеси " е изпратил писмо до своите съветски сътрудници, в което ги осведоми за решението да спрат да доставят шампанско на Русия за неустановен интервал от време поради новия закон, съгласно който компанията би трябвало да промени категорията и етикетирането на артикули от шампанско до пенливо вино. По-късно обаче Bloomberg, базирайки се на компанията, заяви, че " Моет "  се е съгласил да употребява името " пенливо вино " за своите питиета за доставки до Русия и че те ще се възобновят скоро и ще се правят в сходство с новите промени в съветското законодателство.

" Моет Хенеси " създава марките " Моет е Шандон " и " Дом Периньон " и е част от бизнес групата Ел Ве Ем Аш. Компанията бе принудена краткотрайно да спре доставките си, с цел да смени етикетите. Тя добави в официално съобщение, че постоянно е спазвала законодателството в страните, в които прави своята активност и че ще възобнови доставките незабавно щом бъдат направени корекциите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР